Het verzoek van de Mexicaanse drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzman om zijn vrouw te mogen omhelzen is afgewezen.

Chapo had via zijn advocaten een verzoek ingediend om zijn vrouw kort te mogen omhelzen in de rechtszaal. De verdachte zit vast onder zeer strenge maatregelen en mag geen enkele fysieke contact hebben met zijn bezoek. Guzman heeft zijn dochters en vrouw dus niet eens mogen omhelzen sinds hij vastzit in de Verenigde Staten. Elk fysiek contact is verboden.

De rechter bleek sympathiek inzake het verzoek maar gaf aan dat hij vanwege de opgelegde regels dit verzoek niet kan toewijzen. Als dit wel het geval was dan zou Chapo een andere behandeling krijgen dan alle anderen die onder hetzelfde strenge regime vastzitten.

Dit is een van de redenen dat niemand uitgeleverd wil worden aan de VS. Je kan in veel gevallen beter vastzitten in een derde Wereld-land want dan heb je meer vrijheden en rechten. In de VS zijn ze niet zo van de mensenrechten voor gedetineerden.

Als je eenmaal vastzit doen ze met je wat ze willen zoals mensen jaren in volledige isolatie plaatsen. Chapo zit zelf ook in volledige isolatie en heeft met niemand contact. De meeste landen zien dit als marteling maar niet in de USA.