© Instagram (@simon_leviev_official

Arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Tinder Swindler Shimon Hayut alias Simon Leviev

De Spaanse autoriteiten hebben een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Tinder Swindler, Shimon Hayut alias Simon Leviev.

Het gaat volgens een woordvoerder van de rechtbank om een arrestatiebevel vanwege het tonen van een ongeldig identiteitsbewijs. Het incident deed zich in 2019 voor toen Hayut in Tarifa in een sportwagen aan de kant werd gezet door de politie. De zaak zou worden geseponeerd maar werd eerder deze maand alsnog opgepakt.

Hayut, ook bekend als Leviev, werd beroemd (en berucht) door een documentaire op Netflix. Daarin waarin vrouwen te zien die grote geldbedragen naar de Tinder Swindler hadden overgemaakt. Later kwamen de ‘slachtoffers’ erachter dat hun prins op het witte paard toch niet zo rijk was als hij deed blijken. Vervolgens viel het gordijn en hadden de vrouwen door dat ze konden fluiten naar het geld.

De oplichter heeft de afgelopen tien jaar twee keer vastgezeten in de gevangenis. Een keer voor fraude en een ander keer voor het vervalsen van een paspoort. In zowel Zweden als Noorwegen lopen momenteel zaken naar fraude tegen Tinder Swindler.