Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Arrestaties en wikkels cocaïne bij inval politie in café Groningen

De politie in Groningen heeft zaterdagavond een inval gedaan in een café naar aanleiding van informatie dat er mogelijk in drugs gehandeld zou worden. Er zijn aanhoudingen verricht en er is cocaïne in beslag genomen.

Agenten voerden een controle uit naar aanleiding van informatie inzake drugshandel. De situatie werd ‘bevroren’ zoals dat heet en het café aan de Korrweg en terras werden afgezet met schermen. Alle aanwezigen werden gecontroleerd. Er mocht niemand meer naar binnen of naar buiten.

Met onder meer een drugshond werd een onderzoek ingesteld. Drie personen waren in het bezit van harddrugs en zijn aangehouden. Een 38-jarige man uit Groningen had zes wikkels wit poeder (vermoedelijk cocaïne) bij zich. Een 33-jarige man uit Groningen had eveneens zes wikkels wit poeder (vermoedelijk cocaïne) en een beetje wiet bij zich. Bij een 41-jarige man uit Groningen werden zes bollen met vermoedelijk cocaïne en een joint gevonden.

De politie heeft de wikkels met wit poeder en het contante geld dat de aangehouden verdachten op zak hadden in beslag genomen. Een vrouw had vier pillen bij zich die eerst getest moeten worden. Als blijkt dat het gaat om drugs zal ze alsnog worden verhoord. De resultaten van de politieactie worden gedeeld met de gemeente.