Invallen in woningen in Den Haag na tip over partij vuurwapens

De recherche heeft in Den Haag invallen gedaan naar aanleiding van informatie over de mogelijke aanwezigheid van een partij vuurwapens. De politie viel vijf woningen binnen maar er zijn geen vuurwapens gevonden.

Bij de recherche kwam vrijdag informatie binnen dat er een partij vuurwapens zou liggen in een van de vijf betreffende woningen aan de Oudemansstraat en Schoonhetenstraat. In overleg met het Openbaar Ministerie (OM) werd besloten om alle vijf de woningen te doorzoeken. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van vuurwapens werd een arrestatieteam ingezet.

‘In de huidige tijd kunnen we ons geen enkel risico permitteren. De informatie die wij ontvingen was dermate betrouwbaar en concreet dat wij in overleg met het OM hebben besloten in te stappen. Als er inderdaad een partij wapens zou hebben gelegen en je doet als politie en justitie niets, weet je niet wat dat voor consequenties dat had kunnen hebben. De betrokken die wij spraken, hebben wij uitleg gegeven en zij konden begrip opbrengen voor de beslissing om in actie te komen.’ Aldus de politie over de actie in Den Haag.

Bij de politieactie is helemaal niets aangetroffen. In geen enkele woning lag een vuurwapen, munitie of iets dergelijks. Twee verdachten die eerder op de middag in de Haagse binnenstad werden aangehouden in verband met het onderzoek, zijn zaterdagvond weer vrijgelaten.