UPDATE: Arrestaties in Amsterdam na ‘schietpartij’ in Utrecht en achtervolging over A2

Op de Rijnstraat in Amsterdam-Zuid is een auto door een stuk of zeven politieauto’s klemgereden. De inzittenden zijn uit het voertuig gehaald en gearresteerd. Mogelijk heeft dit te maken met een schietpartij in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.

Een woordvoerder van de politie meldt dat de aanhouding is gedaan op verzoek van de politie Midden-Nederland. Daar valt politie Utrecht ook onder. De mannen kregen na de arrestatie zakjes om hun handen. Dit gebeurt normaliter om eventuele sporen van een misdrijf vast te stellen. Zoals kruitsporen bijvoorbeeld.

De opgepakte mannen waren mogelijk betrokken bij een schietpartij en/of liquidatiepoging op de Pearsonhof in Utrecht eerder op de avond. Daarbij waren twee auto’s betrokken. Een auto met daarin twee gewapende mannen met bivakmutsen op reed richting een andere auto. Toen de bestuurder van dat voertuig de mannen zag naderen ramde hij hun auto en vluchtte te voet weg.

De auto met daarin de gewapende mannen is na de botsing gelijk met hoge snelheid weggereden. Bij het Sportpark Rijnvliet is korte tijd later een Seat in brand gestoken. Mogelijk was dit het voertuig waar de gewapende mannen in reden. Een man die door omstanders bij de brandende Seat werd gezien werd door een handlanger opgepikt.

Als bovenstaande allemaal blijkt te kloppen gaat het eerder om een poging tot liquidatie dan om een doodgewone schietpartij. Momenteel is er nog veel onduidelijk omtrent de vermeende schietpartij. Het is niet eens bekend of er ook daadwerkelijk schoten zijn gelost. Dat is de politie op dit moment aan het onderzoeken.

Na de melding over een mogelijke schietpartij kwam de politie een auto op het spoor die met hoge snelheid over de A2 richting Amsterdam reed. Na een lange achtervolging werden uiteindelijk vier verdachten klemgereden en aangehouden. Uit onderzoek moet blijken of de opgepakte mannen in Amsterdam ook daadwerkelijk iets te maken hebben gehad met het ‘schietincident’.

UPDATE:
De mannen die in Amsterdam zijn opgepakt zijn weer vrijgelaten. Ze hebben niets met de zaak te maken.