‘Motorclub No Surrender bedreigde Panorama vanwege publicaties’

De leiding van motorclub No Surrender heeft weekblad Panorama bedreigd om een publicatie over de MC tegen te houden. De hoofdredacteur werd zelfs gedwongen om een contract te tekenen.

Dat meldt NRC. Volgens de krant moest hoofdredacteur Frans Lomans in 2014 tegen zijn zin in een contract ondertekenen waarin staat dat verslaggeefster Mylène de la Haye niets meer mag publiceren over de motorclub.

De politie zegt dat er signalen zijn die er op wijzen dat Lomans en De la Haye zijn bedreigd. Lomans wilde in ieder geval geen aangifte doen. Hij zou wel met de recherche hebben gesproken.

Verslaggeefster Mylène de la Haye begon in 2014 een serie in het weekblad over de motorclub. Maar al na twee verhalen stopte de serie over No Surrender. De oprichter en voormalig leider van No Surrender verbood de publicaties omdat De la Haye wilde schrijven over vermeende criminele aspecten van de motorclub.

Kort voor de eerste deel van de serie over de motorclub in het weekblad verscheen kreeg hoofdredacteur Lomans bezoek van twee prominente leden van de motorclub. De mannen kwamen met veel bombarie de redactie binnen en dwongen Lomans een contract te ondertekenen.

In het contract, dat Klaas Otto op zijn eigen Facebookpagina had geplaatst, staat dat er vanaf heden geen enkele publicatie meer mag plaatsvinden omdat mevrouw De la Haye haar mondelinge afspraken niet zou zijn nagekomen.