Arrestaties na schietpartij in R’dam-Noord

De politie in Rotterdam heeft een onderzoek ingesteld naar een schietpartij vrijdagavond op het Pijnackerplein in het Oude Noorden. Twee mannen zijn aangehouden.

Even voor middernacht werden agenten naar het Pijnackerplein gestuurd nadat er melding binnenkwam dat er schoten zouden zijn gehoord. Ook werd er melding gemaakt van een auto die met hoge snelheid wegreed na de schoten.

Toegesnelde agenten troffen ter plaatse geen slachtoffers aan maar vonden wel een aantal kogelhulzen op straat. De straat werd daarop afgezet en de politie zocht verder naar eventuele sporen.

Tijdens het sporenonderzoek werden ze aangesproken door getuigen die verklaarden twee personen te hebben zien wegrennen in de richting van de Zaagmolenstraat. Eén van de twee zou daarbij een tas hebben gedumpt op de Zaagstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen inderdaad een tas aan.

Korte tijd later meldde de eigenaar van de tas zich bij de politie. Het gaat om een 37-jarige man uit Rotterdam. Hij werd direct, samen met een 41-jarige man die met hem was, aangehouden. Bij de aanhouding van de 37-jarige Rotterdammer raakte een agent gewond aan zijn arm nadat de verdachte hem beet. De gebeten agent heeft aangifte gedaan.