Arrestaties na fatale schietpartij in Rotterdam

De politie heeft bekendgemaakt dat zaterdagochtend twee personen zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in de Buitenhofstraat in Rotterdam West. 

Even voor 01.00 uur werd de buurt opgeschrikt door harde knallen en belden verschillende personen met 112. Agenten gingen met spoed ter plaatse en troffen op de Buitenhofstraat een zwaargewonde man aan. Reanimatie mocht helaas niet meer baten en hij stierf ter plekke.

De politie meldt dat het slachtoffer een 27-jarige Rotterdammer is. Volgens onze bronnen zou het gaan om Mohamed J. Dit is niet bevestigd door de politie.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat er hoogstwaarschijnlijk sprake was van een vuurgevecht. Bij het slachtoffer heeft de politie een vuurwapen aangetroffen. Tussen de Essenburgsingel en de Buitenhofstraat heeft de politie plaats delicten gevormd en meerdere hulzen en sporen aangetroffen.

Later die nacht meldde een man met een schotwond zich bij een ziekenhuis in Rotterdam. Deze man, een 41-jarige Rotterdammer, en de persoon die hem bracht zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Zij worden momenteel verhoord over hun precieze rol.