Arrestaties voor diefstallen uit auto’s media tijdens schietpartij in tram Utrecht

De politie heeft in Utrecht mannen gearresteerd die verdacht worden van diefstallen uit meerdere auto’s tijdens de dodelijke schietpartij in een tram in Kanaleneiland.

Dat meldt de politie. Meerdere journalisten uit binnen- en buitenland zijn op die dag naar Utrecht gekomen om verslag te doen van de aanslag in een tram. Terwijl de journalisten in de omgeving aan het werk waren zijn meerdere auto’s opengebroken en leeggeroofd. De daders hadden het voornamelijk gemunt op auto’s van media en dure spullen zoals camera’s.

Na onderzoek heeft de politie twee verdachten aangehouden en vastgezet. Naar een derde mogelijke betrokkene wordt nog gezocht door agenten. Na de diefstallen zijn er meerdere aangiftes binnengekomen in verband met autokraken in Kanaleneiland. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie heeft na de aanslag al snel de 37-jarige Gökmen T. aangehouden als vermeende schutter. De man heeft inmiddels bekend de aanslag te hebben gepleegd en zegt alleen te hebben gehandeld.