Mexicaanse politie pakt migranten op die naar Verenigde Staten willen

In Mexico heeft de politie meer dan honderd migranten uit Centraal-Amerika die onderweg waren naar de Verenigde Staten, aangehouden en vastgezet.

De aanhoudingen vonden zaterdag plaats op twee verschillende locaties in de omgeving van de grensstad Reynosa. Een groep migranten werd uit vrachtwagens geladen toen de politie na een tip arriveerde voor onderzoek. Er werd vrijwel direct geschoten door onbekende schutters, vermoedelijk leden van drugskartels en/of criminele bendes.

Eén van de schutters is tijdens een vuurgevecht met de politie om het leven gekomen. Wat er met de andere mannen is gebeurt is niet bekend. De politie heeft bij de actie meerdere vuurwapens en hoeveelheden munitie in beslag genomen.

Een andere groep migranten werd langs de snelweg aangetroffen en aangehouden. De politie heeft in totaal 51 mensen uit Guatemala, 47 uit Honduras en 9 personen uit El Salvador opgepakt. De mannen en vrouwen zitten vast en de autoriteiten bekijken hun verblijfstatus en of ze legaal in het land aanwezig waren.