© Politie

Arrestaties voor drugstransport van 1131,7 kilo heroïne uit Iran

De politie heeft dinsdag zes personen aangehouden voor betrokkenheid bij een internationaal drugstransport van ruim 1100 kilogram heroïne. De drugs zaten verstopt in twee bakmachines en kwamen uit Iran.

Naar aanleiding van een gezamenlijk onderzoek van de Landelijke Recherche en de douane en politie van Antwerpen werd de drugstransport ontdekt. De container is aangekomen in de Antwerpse haven en werd door een bedrijf afgeleverd op een locatie in Heijen. Na de vondst werd de partij heroïne, 1137,1 kilo om precies te zijn, eruit gehaald en de container weer dichtgemaakt zodat de politie het transport kon volgen.

In het pand in Heijen hield werden twee Amsterdammers aangehouden die druk bezig waren met het openmaken van de bakmachines. Later werd ook een derde man afkomstig uit Sittard opgepakt. In Rotterdam hebben agenten bij het bedrijf dat de container naar Heijen bracht drie mannen aangehouden. Dat zijn de 28-jarige chauffeur van het transport (zonder vast adres) en twee 34-jarige mannen uit Rotterdam en Amersfoort.