De ontvoering door gemaskerde mannen in Nunspeet.

Zes verdachten opgepakt in onderzoek ontvoering Nunspeet

In het onderzoek naar de ontvoering en afpersing van een 53-jarige man afgelopen december in Nunspeet zijn zes personen aangehouden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Op vrijdag 2 december vond de ontvoering plaats in Nunspeet. Een buurtbewoner filmde hoe het slachtoffer uit zijn auto moest stappen, gekneveld werd en naar een BMW moest lopen. Vervolgens werd hij in het voertuig gezet en zijn de daders vertrokken. Ook de auto van de man werd meegenomen. Kort na de ontvoering werd op een carpoolplaats bij Nunspeet een lege busje van de daders gevonden, later brandde de BMW uit in Oss.

De ontvoerde man werd na enkele uren weer vrijgelaten op een afgelegen plek ergens bij Drunen. Met het openbaar vervoer zou hij op eigen houtje terug zijn gegaan naar huis. Daar meldde hij zich zo’n twaalf uur na de ontvoering.

De nu aangehouden verdachten kwamen in beeld toen een zakenpartner van de ontvoerde man uit Doornspijk werd afgeperst. De 48-jarige man uit Ridderkerk deed hier aangifte van waarna de politie bij de verdachten uitkwam. Het gaat om twee mannen uit Breda van 29 en 50 jaar, twee mannen uit Tilburg van 30 en 36 jaar, een 59-jarige Rotterdammer en een 67-jarige man uit Alphen aan den Rijn.

https://youtu.be/1BBc04MzIH4