pgp telefoons gekraakt, pgp gekraakt politie, pgp liquidatie diemen, pjotr liquidatie rechtszaak

Arrestaties voor grootschalige cokesmokkel, poging moord en witwassen in onderzoek PGP-telefoons

De politie heeft naar aanleiding van de in beslag genomen versleutelde PGP berichten op de Ennetcom-server, opnieuw aanhoudingen verricht. De aangehouden mannen worden verdacht van poging tot moord, grootschalige drugsimport en witwassen van crimineel verkregen vermogen.

Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat in het onderzoek 26Tandem inzake de liquidatiepoging op Peter ‘Pjotr’ R. in Diemen naar voren kwam dat een 30-jarige man uit Amstelveen zich mogelijk schuldig zou maken aan witwassen. Volgens justitie gaat het om Naoufal F. alias ‘Noffel’ die verdacht wordt van betrokkenheid bij de mislukte liquidatie.

De recent opgepakte man uit Amstelveen en een 42-jarige man uit Hippolytushoef worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer van 260 kilo cocaïne aan boord van een viskotter uit Urk op 10 juni. In dit onderzoek heeft de FIOD toen al vijf mannen aangehouden in de haven van Harlingen. Zij bevinden zich sindsdien in voorlopige hechtenis; de behandeling van hun strafzaak begint op 12 september met een pro forma zitting bij de rechtbank Amsterdam.

Het onderzoek naar dit transport startte toen de man uit Amstelveen op 9 juni met twee van de vijf mannen in Harlingen werd gezien door een observatieteam van de politie op het moment dat de kotter uitvoer naar zee om de drugs op te halen. Tegen de Amstelvener liep toen al een onderzoek in verband met witwassen.

Naast de drugsimport leverde de Ennetcom-data ook nog informatie op inzake een beschieting van een woning in Hippolytushoef op 14 juni 2015. Die nacht vlogen er kogels door het raam een benedenverdieping waar de bewoner op dat moment zat. Ondanks onderzoek kwam de politie niet ver tot er informatie over de beschieting werd aangetroffen op de Ennetcom-server. Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij poging tot moord.

De in beslag genomen data op de Ennetcom-server blijkt veel informatie te hebben opgeleverd voor de politie. Of ze ook de gebruikte emailadressen kunnen koppelen aan personen is maar zeer de vraag. Als dat het geval is ziet het er heel slecht uit voor veel mensen die gebruik hebben gemaakt van de Ennetcom PGP-telefoons.