Agenten slaan de ramen in en de verdachte gaat alvast liggen © YouTube

VIDEO: Man filmt inval politie en gaat alvast liggen voor arrestatieteam

Beelden van een inval van een arrestatieteam in een woning in Berkhout. De opgepakte mannen zouden zich hebben voorgedaan als nepagenten.

Vorige week kwam bij de politie melding binnen dat in de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 05.00 uur nepagenten een verkeerscontrole hielden in het Noord-Hollandse Koggenland. Een groep mannen, waarvan er één gekleed was in een uniform dat leek op een politie-uniform, zette automobilisten aan de kant.

De echte politie ging naar de betreffende locatie maar de nepagenten waren toen al verdwenen. Uiteindelijk konden de verdachten worden achterhaald op basis van informatie van een getuige. De mannen zaten in een woning in Berkhout.

Toen de politie arriveerde werkten de verdachten niet mee en één van de mannen dreigde op de politie te schieten. Daarop werd een arrestatieteam erbij gehaald die de mannen wist aan te houden. Van de arrestatie zijn beelden gemaakt door één van de verdachten. Hieronder een video van de verdachte die reageert op de inval in zijn woning.