In het onderzoek naar een overval op een juwelier in Amstelveen heeft de recherche drie verdachten aangehouden. Bij de overval werd een grote hoeveelheid juwelen buitgemaakt.

Het slachtoffer sloot woensdagavond 9 november 2016 iets voor 22.00 uur zijn zaak aan In de Wolken en reed naar huis, elders in Amstelveen. Eenmaal aangekomen in zijn straat zag hij een man die naar hem zwaaide. Het slachtoffer stopte waarna hij direct met een vuurwapen werd bedreigd door de zwaaiende man.

De overvaller sommeerde de diamantair om terug te rijden naar zijn zaak. Daar waren twee handlangers, waaronder een vrouw, aan het wachten op de eerste man. Het drietal ging samen met het slachtoffer naar binnen en maakte een aanzienlijke hoeveelheid juwelen buit en ging er vandoor.

De gewapende overvallers droegen bivakmutsen en waren geheel in het donker/zwart gekleed. Naast de grote hoeveelheid juwelen namen ze ook de auto, een Audi Q7, van het slachtoffer mee. Het voertuig werd later leeg teruggevonden nabij de afrit Abcoude, langs de A2.

Na onderzoek van de recherche kwamen drie verdachten in beeld. Het gaar om een 38-jarige vrouw uit Huizen, een 32-jarige man uit Rotterdam en een 23-jarige man uit Houten. Het drietal is aangehouden en zit vast.