Arrestaties voor phishing met 250K buit na inval in hotelkamer Soest

De politie heeft in een hotelkamer in Soest vier verdachten van phishing aangehouden die ruim 250.000 euro buit hebben gemaakt.

Via phishingmails werd geprobeerd om inloggegevens voor internetbankieren te achterhalen. Daarnaast werden mensen ook gebeld en zogenaamd gewaarschuwd voor criminelen die zich voor zouden doen als bankmedewerkers. Hun slachtoffers werd verteld dat er verdachte transacties waren op hun rekening.

De daders vertelden dat de mensen hun geld tijdelijk over moesten maken naar een ‘veilige’ rekening. Dit bleek een rekeningnummer van een geldezel/katvanger te zijn die direct werd leeggehaald zodra iemand geld stortte. Met deze werkwijze is ruim 250.000 euro gestolen.

In samenwerking met een speciaal team van de politie werden twee van de verdachten, twee mannen van 21 jaar uit Hilversum, op heterdaad betrapt en aangehouden in een hotelkamer in Soest. De recherche zat in de kamers ernaast en sloeg precies op het juiste moment toe. Twee andere verdachten, een vrouw van 24 uit Hilversum en een 29-jarige man uit Veendam, werden korte tijd later op andere locaties aangehouden.