Verdachte aangehouden in cold case-onderzoek vermiste Amsterdammer

De Amsterdamse politie heeft in verband met een cold case-onderzoek naar de vermissing van Patrick van Dillenburg, een verdachte aangehouden.

Op 2 januari 2002 raakte de 38-jarige Patrick van Dillenburg vermist vanaf de Willemstraat in Amsterdam. Op die betreffende avond is hij thuis bij zijn vriendin wanneer hij een telefoontje krijgt. Hij zegt tegen zijn vriendin, tevens moeder van zijn jonge zoontje, dat hij even weg moet maar komt nooit meer terug.

Omdat het niet ongewoon is dat Patrick soms langere tijd weg is, wordt zijn vermissing pas later in januari gemeld bij de politie. In het onderzoek naar zijn vermissing komt naar voren dat hij mogelijk betrokken is geraakt bij een drugs gerelateerd conflict. Ondanks dat er meerdere tips binnenkomen, lukt het de recherche niet om erachter te komen waar Patrick is en wat er gebeurd is.

Het cold case-onderzoek is weer opgepakt en de recherche heeft op dinsdag 26 februari een verdachte aangehouden. Het gaat om een 59-jarige man uit Nederhemert. Hij zit in alle beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Om die reden kan politie en justitie geen verdere informatie geven over de mogelijke betrokkenheid van de verdachte. Het onderzoek is nog in volle gang en de recherche sluit niet uit dat er meer verdachten betrokken zijn in deze zaak.