Slachtoffer liquidatie loopt op CS A'dam © Opsporing Verzocht

Arrestatieteam doet inval en arrestatie inzake liquidatie met link naar Mocro Maffia

Een arrestatieteam heeft dinsdagochtend een verdachte aangehouden voor de liquidatie op de 27-jarige Eaneas Lomp die in 2015 werd geliquideerd in Krommenie. Saillant detail is dat de verdachte tot hetzelfde kamp behoort als het slachtoffer.

Dat meldt Het Parool. De 27-jarige Eaneas Lomp werd gerekend tot de groep rond Gwenette Martha. Zijn liquidatie zou mogelijk te maken hebben met de reeks liquidaties van de afgelopen jaren en een link hebben met de Mocro Maffia.

De nu aangehouden verdachte zou op 7 november 2015 samen met het slachtoffer, Eaneas Lomp, uit zijn geweest in Amsterdam. Op camerabeelden die opsporingsprogramma Opsporing Verzocht heeft getoond lopen de verdachte, Dani M., en Eaneas Lomp samen door het Centraal Station.

Vervolgens pakt Lomp de trein naar Krommenie waar hij onder vuur werd genomen en is geliquideerd. Het slachtoffer droeg een kogelwerend vest maar werd in zijn zij geraakt en overleed vrijwel direct. Wat de rol is geweest van de nu aangehouden verdachte wordt onderzocht.

Na de liquidatie zijn de schutters gevlucht in een zwarte Golf GTI. Dat voertuig hebben ze kort na de moord in brand gestoken op de Meteorenweg in Amsterdam-Noord. In de auto lagen de vuurwapens die gebruikt zijn bij de liquidatie.