Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Arrestatieteam, helikopter en man in koelcel bij onderschepping halve ton cocaïne loods Westland

De politie heeft in een loods in ‘s-Gravenzande ruim een halve ton cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Agenten kwamen in actie nadat er informatie binnenkwam dat bij de overdracht geweld gebruikt zou worden.

De recherche deed volgens het OM al enige tijd onderzoek naar een mogelijk drugstransport. Op dinsdag 8 mei kwam er informatie binnen dat bij de overdracht van een partij cocaïne mogelijk geweld gebruikt zou worden. Daarop heeft de politie besloten om per direct in te grijpen.

Vanwege de mogelijke geweldsdreiging is daarbij een arrestatieteam ingezet en ook de politiehelikopter is die avond actief geweest. Veel inwoners van Naaldwijk en ‘s-Gravenzande zijn mogelijk wakker geworden door de helikopter en activiteiten van de politie. Vier mannen werden door het arrestatieteam aangehouden in een auto op een kruising met de Burgemeester Elsenweg.

Een vijfde verdachte werd enkele uren later in het bedrijf gevonden dat als doorvoerlocatie werd gebruikt. De man had zich laten insluiten in een koelcel om de lading cocaïne te onderscheppen. Bij het eerste onderzoek en doorzoekingen werden geen drugs aangetroffen. Verder onderzoek van de recherche leidde op 10 mei naar een lading cocaïne die verstopt zat tussen een lading ananassen.

Omdat het onderzoek nog in volle gang was, en de verdachten daarbij in beperkingen zaten, konden politie en Openbaar Ministerie eerder nog geen mededelingen doen. Ook werden – en worden – meer aanhoudingen niet uitgesloten. De verdachten zijn woensdag 23 mei voor de raadkamer van de rechtbank gebracht. Die heeft besloten dat ze 90 dagen langer vast blijven zitten.