© Crime-Nieuws.nl

Gendarmes voor de rechter inzake corruptie en drugshandel na liquidatie café La Creme Marrakech

Naar aanleiding van de de liquidatie bij café La Creme in Marrakech worden tien gendarmes aangeklaagd voor corruptie, lekken vertrouwelijke informatie en deelname aan internationale drugshandel.

Volgens betrouwbare bronnen gaat het om hooggeplaatste functionarissen die werkzaam waren in Tanger Med (haven), Tetouan, Agadir, Settat en Marrakech. De verdachte gendarmes kwamen in beeld bij tapgesprekken na de liquidatie in Marrakech. De autoriteiten hebben toen honderden telefoontjes onderschept en afgeluisterd waarbij hun betrokkenheid naar voren kwam. Op 30 en 31 december werden de verdachten opgepakt en overgebracht naar een gevangenis in Rabat. De mannen zullen binnenkort voor de rechter verschijnen voor hun vermeende rol bij criminele activiteiten.

De rechtszaak tegen de vermeende uitvoerders van de liquidatie is recent uitgesteld. Dit was op verzoek van de verdediging. Op 10 juli 2018 zal de zaak van start gaan. Meerdere personen zitten nu vast in verband met de moordaanslag in Marrakech. De twee Nederlanders, Edwin R.M. (24) en Shardyone G.S. (29) worden verdacht van het uitvoeren van de liquidatie tegen betaling.