ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

UPDATE: ‘Neef gezochte Ridouan T. aangehouden in onderzoek liquidatie advocaat Derk Wiersum’

Een arrestatieteam heeft afgelopen nacht een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie op advocaat Derk Wiersum in Amsterdam.

De verdachte werd door een arrestatieteam aangehouden op de openbare weg. De man is overgebracht naar een cellencomplex en in opdracht van een officier van justitie in volledige beperkingen geplaatst. Er worden daarom ook geen verdere bijzonderheden over de verdachte en/of de verdenkingen tegen hem gedeeld. Direct na de aanhouding is, onder leiding van een rechter-commissaris, de woning van de man doorzocht.

Eerder werden al aanhoudingen verricht in verband met de moord. Op dinsdag 1 oktober werd een man aangehouden die ook wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord. Later hield de politie twee mannen aan die verdacht worden van heling van één van de gestolen voertuigen die gebruikt werd bij de voorbereiding van de liquidatie. De twee zijn gehoord en weer op vrije voeten gesteld.

De 44-jarige Derk Wiersum werd op 18 september bij zijn woning in Amsterdam doodgeschoten. Op dat moment stond hij al enige tijd Nabil B., de Mocro Maffa kroongetuige, bij in het Marengo-proces. Die zaak draait om meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Volgens B. zou de meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan T., de opdrachtgever zijn voor meerdere liquidaties.

UPDATE: Volgens Het Parool is de verdachte een neef van Ridouan T. de meest gezochte crimineel van Nederland. Wat de precieze verdenkingen tegen de man zijn heeft de politie niet bekendgemaakt. De verdachte zit in alle beperkingen vast.