© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Arrestatieteam overmeestert man met vuurwapen in broeksband op dak in Rotterdam

In Rotterdam heeft een arrestatieteam een gewapende man van een dak geplukt. Het gaat mogelijk om een verdachte van een gewapende overval enkele uren daarvoor.

Bij de meldkamer kwam vanochtend rond 8.00 uur melding binnen van een bewoner aan de Mathenesserlaan die vertelde zojuist slachtoffer te zijn geworden van een gewapende overval. Hij liep daarbij een verwonding aan zijn arm op en een gebroken pols. De dader was er zonder buit vandoor gegaan.

Enkele uren later belden bewoners dat er een onbekende man over de daken van de Mathenesserlaan liep. Hij probeerde via een balkon van een bewoner naar binnen te komen, maar die bewoner zag dat niet zitten. Meerdere agenten zijn ter plaatse gegaan en bij het zien van de politie verstopte de man zich in de goot op het dak.

Een korpsonderhandelaar werd opgeroepen om de man te overtuigen om zich op een veilige manier over te geven. Omdat hij mogelijk gelinkt kon worden aan de eerdere melding en gewapend kon zijn werd intussen ook een arrestatieteam opgeroepen. Uiteindelijk wisten leden van het arrestatieteam de verdachte te overmeesteren en aan te houden. Hij bleek inderdaad gewapend te zijn. De politie onderzoekt de zaak en de 18-jarige Rotterdammer zit vast.