Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Zwaargewonde slachtoffer ontvoering Beverwijk eerder gepakt met miljoenen euro’s in garage

Het slachtoffer van de ontvoering afgelopen weekend in Beverwijk is veroordeeld voor het witwassen van 3,3 miljoen euro. Het geld werd gevonden in zijn garage.

Volgens het Noord-Hollands Dagblad is de 37-jarige Ridoan B. in gebruari van dit jaar in hoger beroep veroordeeld tot 4 jaar cel voor het medeplegen van witwassen van 3,3 miljoen euro. Het geld werd op 13 juni 2017 gevonden tijdens een inval in een garagebedrijf in Wormerveer. B. was eigenaar van het bedrijf. De miljoenen euro’s waren verpakt in boterhamzakjes en op verschillende plekken verstopt zoals autobanden, toilet, auto en meer.

Het slachtoffer werd zaterdagavond met geweld ontvoerd aan de Melis Stokelaan in Beverwijk. De daders stopten B.in een bestelbus en zijn er vervolgens vandoor gegaan. De politie stelde een onderzoek in en er onstond een achtervolging. De daders gooiden het zwaargewonde slachtoffer op een gegeven moment uit het busje. Later zijn de verdachten, mannen in de leftijd van 25 tot en met 41 jaar oud, aangehouden.