© crime-nieuws.nl

Arrestatieteam pakt man in Amsterdam voor beschietingen en explosies

Een arrestatieteam van de politie heeft een man aangehouden voor een reeks beschietingen en explosies in Purmerend.

De politie heeft afgelopen zaterdag een 20-jarige man uit Purmerend buiten heterdaad aangehouden in Amsterdam. De man is verdachte in het onderzoek naar de reeks geweldsincidenten die afgelopen week hebben plaatsgevonden in de gemeente Purmerend. De verdachte zit momenteel vast en zal verhoord worden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit en gaat volop door met het onderzoek.

De geweldsincidenten begonnen op dinsdagavond 11 april, toen de politie een melding kreeg van een schietincident op de Belthoeve in Middenbeemster. De volgende ochtend werden er knallen gehoord aan de Boeierstraat, waarbij de gevel en het raam van een woning beschadigd raakten door kogelinslagen. Mogelijk is er ook vuurwerk afgestoken bij de voordeur van de woning.

Op donderdagavond 13 april werd een woning aan de Weverstraat beschoten en vrijdagochtend 14 april ging er een explosief af bij een woning aan het Groenveld in Middenbeemster. Het onderzoek naar de incidenten is nog in volle gang en wordt er ook onderzocht of er een verband bestaat tussen de incidenten.

Om de rust terug te laten keren in de gemeente Purmerend zijn er maatregelen genomen. Zo zijn er camera’s geplaatst in de omgeving van de Groenveld in Middenbeemster en werd de bewuste woning gesloten. Ook in de Boeierstraat zijn dezelfde maatregelen genomen en zal er cameratoezicht komen in de Weverstraat in Purmerend.

De politie hoopt met deze aanhouding en genomen maatregelen de veiligheid in de gemeente Purmerend te kunnen waarborgen en het onderzoek voort te zetten om de daders van deze geweldsincidenten te kunnen opsporen