Man aangehouden voor poging zware mishandeling op politie na wilde achtervolging

De politie heeft na een wilde achtervolging een man aangehouden voor onder meer poging tot zware mishandeling.

In Veenoord heeft de politie afgelopen zaterdagavond een 22-jarige man uit de gemeente Hof van Twente aangehouden na een wilde achtervolging. De man vertoonde zeer gevaarlijk rijgedrag en negeerde een stopteken. Het begon allemaal toen agenten de man slingerend zagen rijden over de N34 bij het knooppunt Holsloot en het vermoeden hadden dat hij onder invloed was van alcohol.

Toen de bestuurder het stopteken negeerde, besloten de agenten hem achterna te gaan. Op de Boerdijk in Veenoord stopte het voertuig en probeerden twee agenten de man aan te houden. Echter, de verdachte verzette zich hevig en ging er opnieuw vandoor. Tijdens deze tweede achtervolging ontstond een zeer gevaarlijke situatie waarbij de agenten ternauwernood aan een aanrijding wisten te ontsnappen.

Uiteindelijk werd de bestuurder verderop weer aangehouden toen het voertuig opnieuw tot stilstand kwam. De politie moest hierbij een autoruit inslaan om de verdachte onder controle te krijgen. Bij een blaastest bleek de man inderdaad onder invloed te zijn van alcohol.

De verdachte wordt niet alleen verdacht van rijden onder invloed, maar ook van poging tot zware mishandeling en het negeren van een stopteken. Hij zit momenteel nog vast en zal verhoord worden. Het onderzoek naar de incidenten is nog volop gaande. De politie waarschuwt nogmaals voor de gevaren van rijden onder invloed en benadrukt het belang van het opvolgen van een stopteken.