Willem Holleeder bij College Tour © NTR

Astrid ‘Judas’ Holleeder vs. Willem ‘De Neus’ Holleeder in de bunker in Amsterdam

De rechtszaak tegen Willem Holleeder gaat vandaag weer verder. De Neus staat tegenover zijn zus Astrid Holleeder die het boek Judas heeft geschreven en nu tegen haar broer getuigd in samenwerking met politie en justitie.

De 52-jarige Astrid Holleeder moet getuigen en haar verhaal doen over haar broer Willem. Jarenlang heeft ze stiekem gesprekken opgenomen. De voormalig strafrechtadvocate zegt nu naar eigen zeggen te vrezen voor haar leven. Dit komt onder meer door het bericht dat haar broer een moordaanslag zou beramen vanuit zijn cel.

Het hele verhaal bleek niet te kloppen en is gedaan door een medegedetineerde die op die manier een overplaatsing wilde forceren. Maar dit meldt niemand meer alleen maar dat er een verdenking was. Veel media herhalen vandaag het onzin verhaal over de moordaanslag maar niemand meldt dat het allemaal gelogen was en dat Willem Holleeder er niets mee te maken had.

Willem Holleeder alias ‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.