Willem Holleeder bij College Tour © NTR

Verhaal over liquidatie zussen Willem Holleeder is van A tot Z verzonnen

De man die vorig jaar bij de politie verklaarde dat Willem Holleeder zijn zussen zou willen liquideren heeft aan de rechter-commissaris verteld dat hij dit van A tot Z verzonnen heeft.

Dat bleek vandaag op de pro forma-zitting in de zaak tegen Holleeder. Een jaar geleden kwam het Openbaar Ministerie (OM) met het nieuws naar buiten dat Holleeder zijn zussen zou willen vermoorden.

Het verhaal rammelde toen al aan alle kanten en nu blijkt waarom. De gedetineerde, Liomar W., zat samen met Holleeder opgesloten en ging naar de recherche met het liquidatie verhaal. W. wilde een deal sluiten zodat hij teruggeplaatst kon worden naar een gevangenis in Curaçao.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het echte verhaal niet naar buiten gebracht. Geen persbericht deze keer dat de verklaringen over de vermeende moorden op de zussen van Holleeder compleet verzonnen waren.

Willem Holleeder is bang dat hij door dit soort spelletjes geen eerlijk proces zal krijgen. Daar heeft hij een goed punt. Nu blijkt dat de aanslag op zijn zussen verzonnen is, is het stil in de media. Geen mensen bij Jinek of andere praatprogramma’s die nu aan het woord mogen komen over de leugens die verspreid worden.