Atleet ontkent dat cocaïne van hem is

Afgelopen weekend is op het vliegveld van Curacao een Nederlandse atleet aangehouden op verdenking van de smokkel van drugs. Er zou 720 gram cocaïne in een dubbele bodem in de koffer van de verdachte, Brian Mariano, hebben gezeten aldus de douane.

Een woordvoerder van de douane zegt dat de drugs zijn gevonden nadat de speurhonden aansloegen bij zijn bagage. Dat gebeurde in de bagageruimte van de luchthaven. Volgens de douane zaten de drugs in een dubbele bodem, wat eventueel zou kunnen duiden op voorbedachte rade.

De atleet heeft aan RTL gemeld dat hij niks weet van de drugs. En ontkent er iets mee te maken te  hebben. Volgens Mariano zou een ‘onbekende’ de drugs verstopt hebben in zijn koffer. Ok dat kan.

Maar hoe komt je koffer zomaar aan een dubbele bodem? Die je niet ziet bij het inpakken? Klinkt allemaal zeer onwaarschijnlijk!

De verdachte is gehoord en vrijgelaten omdat de hoeveelheid cocaïne die gevonden is volgens de douane te klein is om hem langer vast te kunnen houden. Serieus? Is 720 gram niet zoveel? Lijkt me een aanzienlijk hoeveelheid cocaïne! Maar volgens de douane speelt ook mee dat hij nooit eerder gepakt is met drugs.

Mariano kwam in 2012 in ‘betere tijden’ uit voor Nederland op de Olympische Spelen. De hardloper was lid van de estafetteploeg die eerder Europees kampioen waren geworden.