Marokko eist levenslang in Mientjesmoord (UPDATE)

In Marokko heeft het Openbaar Ministerie in hoger beroep levenslang geëist tegen, Fouad el M., de verdachte in de moord op de twee Nijmeegse Mientjes. De 37-jarige verdachte zou de vrouwen in 2003 met messteken om het leven hebben gebracht.

Fouad zou in 2003, Mientje Aarts-Sewalt (69) en Mientje Thijssen-Bartelen (75), met tientallen messteken om het leven hebben gebracht. De verdachte was een bekende van de ‘Mientjes’ want Fouad was verloofd met de zoon van één van de twee dames.

De verdachte dacht dat er in het huis een groot geldbedrag lag. Na de moorden heeft el M., tevergeefs gezocht en het huis overhoop gehaald om de buit te vinden, maar van een groot geld bedrag was geen sprake. Fouad vluchtte na de moorden met een kleine buit richting Marokko.

Enige tijd was de verdachte spoorloos. Maar in februari 2010 werd Fouad el M. aangehouden in Marokko, door samenwerking tussen het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) en de Marokkaanse autoriteiten.

Verdachte is eerder al veroordeeld door een rechtbank in de Marokkaanse stad, Nador, tot een levenslange gevangenisstraf. De aanklager had toen de doodstraf geëist.

Omdat alleen verdachte in hoger beroep is gegaan en de aanklager niet, kon justitie niet nogmaals de doodstraf eisen. De doodstraf wordt in Marokko nog wel opgelegd maar niet meer uitgevoerd.

Fouad heeft altijd ontkend iets te maken te hebben met de moord op de vrouwen.

(UPDATE)

Fouad el M. is in hoger beroep wéér  veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op de twee Mientjes. Hij zal de rest van zijn leven in een Marokkaanse gevangenis doorbrengen.