Audi A3 met bloed erin in beslag genomen in onderzoek schietpartij Amsterdam

De Amsterdamse recherche heeft aanhoudingen verricht en een Audi A3 met bloed erin in beslag genomen nadat een man werd afgeleverd bij een ziekenhuis met een schotwond.

Rond 20.30 uur kreeg de politie een melding dat een man met een schotwond in zijn been het ziekenhuis was binnengelopen. Hij was daar gebracht met een Audi A3 met Frans kenteken. De man verklaarde tegen de rechercheurs, die ter plaatse waren gekomen, dat hij op straat in zijn been was geschoten. De omstandigheden waaronder dit had plaatsgevonden was onduidelijk. De man is na behandeling in het ziekenhuis ontslagen.

De politie stelde verder onderzoek in en rond 2.30 uur zagen surveillerende agenten het betreffende voertuig rijden op de A2. De bestuurder kreeg een stopteken en werd bij een tankstation gecontroleerd. In de Audi A3 werd geen vuurwapen maar wel bloed aangetroffen.

Op verzoek van de recherche zijn beide inzittenden, die zich niet konden legitimeren, aangehouden en overgebracht naar een cellencomplex. Het gaat om twee mannen van 21 en 27 jaar oud. De Audi A3 is voor verder onderzoek door de recherche in beslag genomen.