De coffeeshop die tot twee keer toe doelwit is geweest van een geweldsincident in Delft. © Google Maps

Tien jaar cel voor laten ontploffen handgranaten bij coffeeshops in Delft

De rechtbank heeft tien jaar gevangenisstraf opgelegd voor het laten ontploffen van handgranaten bij twee coffeeshops in Delft.

Tussen mei en oktober vorig jaar vonden er meerdere geweldsincidenten bij coffeeshops in de binnenstad van Delft. De zaken werden beschoten en er werden granaten tot ontploffing gebracht. De nu veroordeelde verdachte zou betrokken zijn geweest bij de granaataanslagen.

De rechtbank acht bewezen dat de 42-jarige Michael B. betrokken is geweest bij de aanslag op 17 mei 2018. Hiervoor heeft B. tien jaar cel opgelegd gekregen. Een tweede verdachte, de 24-jarige Dean P., is voor de aanslag vrijgesproken maar kreeg wel 21 maanden cel voor wapenbezit en pogingen om een wapen te verkopen.

De straffen zijn lager dan de eisen van het Openbaar Ministerie. De officier van justitie had twaalf jaar cel tegen B. geëist en acht jaar tegen P. De twee hebben vanaf het begin ontkend iets te maken te hebben met de ontplofte granaten. Het is niet bekend of de verdachten in hoger beroep gaan.