© Politie

Audi A4 gebruikt als vluchtauto bij liquidatie Rotterdam komt uit Hoofddorp

De vluchtauto die gebruikt is bij de liquidatie van een man (Marokkaanse Ibo) in Rotterdam, blijkt afkomstig uit Hoofddorp.

Op zondagavond werd in Rotterdam-Noord op de Bergselaan de 25-jarige Ibrahim A. beschoten met een automatisch vuurwapen. De schutters vuurden tientallen kogels af en het slachtoffer werd meerdere keren geraakt. De hulpdiensten hebben de man proberen te reanimeren maar dat mocht niet baten.

Na de liquidatie zijn twee in het donker geklede mannen met een bivakmuts op weggerend. In de omgeving zijn ze gestapt in gereedstaande auto. Vervolgens reden ze de Rodenrijsestraat op. In Overschie onder de Spaansebrug werd kort na de liquidatie een uitgebrande Audi A4 aangetroffen. De auto, die overigens half maart gestolen is in Hoofddorp, is volledig uitgebrand.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de liquidatie. Het slachtoffer is een bekende van politie en justitie en zou recent pas met een repatriëringsvlucht vanuit Marokko naar Nederland teruggekeerd. Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij is in volle gang.