Slachtoffers gewapende ontvoering in Rotterdam zelf aangehouden na vondst harddrugs

De politie heeft twee mannen aangehouden met een partij drugs nadat ze melding kwamen maken van een ontvoering in Rotterdam.

De 40-jarige man uit Hilversum en een 27-jarige man uit Loosdrecht meldden zich zaterdagmiddag als slachtoffer van een ontvoering bij de Rotterdamse politie. De man uit Hilversum belde zaterdag even voor 18.00 uur de politie met de telefoon van een voorbijganger en gaf aan dat hij zojuist onder bedreiging van een vuurwapen waren gedwongen een woning aan de Alerdincksingel binnen te gaan, waar hij was opgesloten in een kast. De drie verdachten waren er vervolgens met zijn vriend vandoor gegaan. De man zich wist uiteindelijk te bevrijden, rende de verlaten woning uit en waarschuwde de politie.

In het onderzoek naar de verdwenen man en de verdachten, vonden agenten in de geparkeerde auto van de vermiste man een handelshoeveelheid harddrugs. Omdat de twee mannen in deze auto naar Rotterdam waren gekomen en niet duidelijk was van wie de drugs waren, werd het 40-jarige slachtoffer aangehouden als verdachte voor het overtreden van de opiumwet.

Terwijl de politie verder onderzoek verrichtte meldde het tweede slachtoffer zich zondagavond bij het politiebureau. Ook hij werd aangehouden voor overtreding van de opiumwet. De politie is nu op zoek naar de drie vermoedelijk Antilliaanse mannen die het duo op klaarlichte dag bedreigden en ontvoerden. Het onderzoek is in volle gang en getuigen worden opgeroepen om zich te melden.