Audi-bende plofkrakers aangehouden voor opblazen geldautomaten in Duitsland

De politie heeft verdachten aangehouden voor Audi-bende plofkraken over de grens in Duitsland.

De verdachte is een 28-jarige man uit Den Bosch. Hij wordt ervan verdacht samen met drie personen een geldautomaat in april 2018 te hebben opgeblazen. Onderzoek van de politie leidde naar de man in Den Bosch. Bij een inval en doorzoeking troffen agenten twee vuurwapens aan.

De politie heeft ook nog een tweede verdachte een Utrechter aangehouden voor plofkraken in 2017 en 2018. Bij één van de plofkraken werd zoveel explosief materiaal gebruikt dat een naastgelegen huis deels werd verwoest. De daders sloegen destijds op de vlucht in een snelle Audi, vermoedelijk een RS.

De Duitse politie doet al jaren onderzoek naar de beruchte Nederlandse Audi-bende. Het gaat hier niet om een echte specifieke bende maar om een groep mannen die in wisselende samenstelling toeslaan. De meeste Audi-bende plofkrakers zijn afkomstig uit Utrecht.

Criminelen uit Utrecht zijn naar verluidt de uitvinders van de plofkraken en hebben veel kennis hierover. De Audi-bende groep zou tientallen geldautomaten, alleen al in Noordrijn-Westfalen, hebben opgeblazen.