Auto bij schietpartij en achtervolging beschoten door twee schutters

De politie onderzoekt de beschieting van een auto bij een schietpartij.

Op zaterdagavond 19 augustus werden twee inzittenden van een personenauto beschoten op de Rucphensebaan bij de t-kruising met de Electronweg in Roosendaal. De politie is op zoek naar getuigen of beelden van een mogelijke voorafgaande achtervolging en van de schietpartij.

Het incident vond plaats omstreeks 19.50 uur. De inzittenden van de personenauto werden achtervolgd door een lichtgrijze Peugeot 208, komende vanuit de richting van de A58 en over het industrieterrein. Bij de t-kruising met de Electronweg opende het voertuig van de slachtoffers zich voor de Peugeot enkele keren, waarbij er schoten werden gelost door twee personen in de Peugeot. Na het incident vervolgden de daders hun weg, terwijl de slachtoffers naar huis reden en de politie inschakelden.

De bestuurster van de auto is een 22-jarige vrouw uit Roosendaal. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld naar het schietincident en heeft de auto van de slachtoffers in beslag genomen voor verder onderzoek. Een takelbedrijf heeft het voertuig opgehaald.

De politie roept getuigen op zich te melden en vraagt om eventuele beelden van een mogelijke achtervolging en het schietincident. Het onderzoek is nog in volle gang en alle informatie kan van waarde zijn bij het achterhalen van de toedracht en het identificeren van de daders.