Bankfraudeur loopt door oplettende getuige tegen de lamp na buitmaken 10.000 euro plus laptop

Een oplettende getuige heeft vrijdagmiddag de politie in staat gesteld om een bankfraudeur aan te houden in Breda.

De verdachte wordt ervan verdacht een inwoner van Breda te hebben opgelicht voor een bedrag van €10.000 en zijn laptop te hebben gestolen.

De getuige merkte vrijdagmiddag op dat een persoon vanuit een auto in de Chopinstraat in Breda een tas in een papiercontainer gooide. Bij nader onderzoek ontdekte de getuige dat de tas een laptop en een doorgesneden bankpas bevatte. Onmiddellijk waarschuwde hij de politie en verschafte hij het kenteken van de auto. Kort daarvoor had een persoon uit dezelfde straat aangifte gedaan van bankpasfraude. Een individu had zich aan zijn deur voorgedaan, en even later werd zijn laptop gestolen. Bovendien bleek er €10.000 van zijn bankrekening te zijn afgeschreven.

De politie voerde het kenteken van de vermoedelijke dader direct in het ANPR-systeem in. Toen de auto van de verdachte in Abcoude door het ANPR-systeem werd geregistreerd, werd de verdachte aangehouden. Dankzij de alertheid van de getuige en de efficiënte reactie van de politie kon de bankfraudeur snel worden opgespoord en gearresteerd.