Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Auto na achtervolging te water geraakt, marechaussee start onderzoek

Een auto is na een achtervolging in het water terechtgekomen. Er is een onderzoek gestart.

In de nacht van woensdag op donderdag is een auto na een achtervolging te water geraakt in Maastricht. Een surveillance-eenheid van de Koninklijke Marechaussee zag rond 02:00 uur de auto rijden op de A2 bij Meerssen. Na een stopteken van de Marechaussee ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor.

Tijdens de achtervolging reed de bestuurder door een hekwerk op de Klipperweg, wat zowel de auto als het hekwerk beschadigde. Uiteindelijk belandde de auto in het water op de hoek van de Ankerkade en de Praamkade. De bestuurder wist op tijd uit de auto te komen en zwom naar de overkant, waar de politie hem kon aanhouden.

Na het aanhouden bleek dat de bestuurder onder invloed was. Er werd een bloedtest afgenomen om het alcohol- of drugsgehalte te meten. Uit onderzoek van de brandweer werd vastgesteld dat de bestuurder de enige inzittende van de auto was. De zwaar beschadigde auto werd met hulp van de brandweer uit het water gehaald. De aangehouden verdachte is een 36-jarige man uit Maastricht. De Koninklijke Marechaussee zet het onderzoek voort.