Gewonde bij schietpartij Amsterdam, plaats delict afgezet

Bij een schietpartij in Amsterdam is een gewonde gevallen. De politie doet onderzoek.

Op woensdagavond 23 augustus heeft er een schietincident plaatsgevonden aan de Adelaarsweg in Noord. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Rond 22:50 uur werden er schoten gelost, en kort daarna trof de politie een slachtoffer met lichte verwondingen aan in een pand aan het Hagedoornplein.

Volgens de politie vonden de schoten plaats aan de Adelaarsweg, waarna het slachtoffer zich in een nabijgelegen pand aan het Hagedoornplein bevond. De politie heeft ter plaatse direct een zoekslag gemaakt in de omgeving, maar heeft geen verdachte(n) kunnen aanhouden. Het forensisch team is ingeschakeld en voert momenteel onderzoek uit naar mogelijke sporen die kunnen leiden tot meer inzicht in de toedracht van het incident.

Het slachtoffer, wiens identiteit niet is vrijgegeven, raakte lichtgewond bij het schietincident. De verwondingen van het slachtoffer werden behandeld door medisch personeel ter plaatse.

De politie roept getuigen op zich te melden en eventuele informatie te delen die kan bijdragen aan het onderzoek. Het onderzoeksteam hoopt zo meer helderheid te krijgen over de aanleiding en de omstandigheden van het schietincident.