Auto uitgebrand in Diemen, mogelijke link met grote partij hasj in Amsterdam

De politie onderzoekt een uitgebrande auto in Diemen en een mogelijke link met andere zaken zoals de inbeslagname van een partij hasj.

Op vrijdag 4 augustus heeft er een autobrand plaatsgevonden aan de Rode Kruislaan in Diemen, waarbij de auto grotendeels is uitgebrand. De politie vermoedt dat de brand opzettelijk is aangestoken en roept getuigen op zich te melden. De recherche heeft een onderzoek ingesteld en onderzoekt mogelijke verbanden met drie andere zaken.

De hulpdiensten werden kort voor middernacht, rond 23:30 uur, gealarmeerd over de brand. De brandweer was snel ter plaatse en wist het voertuig te blussen. Vervolgens kwam de forensische opsporing ter plaatse om onderzoek te doen. De politie houdt er rekening mee dat dit incident verband houdt met de explosie aan het Van Markenplantsoen in Diemen, die plaatsvond op woensdag 3 augustus en de woning onbewoonbaar maakte.

De autoriteiten vermoeden ook dat deze brand te maken heeft met de handel in verdovende middelen en een andere explosie die eerder heeft plaatsgevonden. Op 5 mei 2023 nam de politie namelijk een aanzienlijke hoeveelheid hasj in beslag aan de Staalmeesterlaan in Amsterdam-West. Twee dagen later vond er een explosie plaats op hetzelfde adres. De recherche is bezig met het onderzoek naar deze drie afzonderlijke incidenten.

Tot op heden zijn er al vier verdachten aangehouden in verband met dit onderzoek. Twee van hen zitten nog steeds vast op verdenking van respectievelijk betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen en de explosie aan de Staalmeesterlaan.

De politie doet een dringend beroep op getuigen van de autobrand aan de Rode Kruislaan om zich te melden en eventuele relevante informatie te delen. Deze informatie kan van essentieel belang zijn voor het verdere onderzoek en het vinden van mogelijke verbanden tussen de verschillende incidenten.