Grote hoeveelheid cash geld aangetroffen in verborgen ruimte bij eerdere actie. (foto ter illustratie) © Politie

Auto’s met verborgen ruimtes en veel cash geld gepakt bij controle garagebedrijf

Bij een integrale controle van een garagebedrijf in Wormerveer heeft de politie auto’s met verborgen ruimtes ontdekt. Daarnaast werden auto-onderdelen aangetroffen die afkomstig zijn van gestolen voertuigen en een grote hoeveelheid cash geld.

De ingebouwde verborgen ruimtes werden ontdekt door medewerkers van de douane. De verborgen ruimtes worden vaak gebruikt bij het vervoeren van bijvoorbeeld drugs, grote sommen cash en/of vuurwapens. De controle aan de Inzet in Wormerveer vond plaats in samenwerking tussen het OM, politie, gemeente Zaanstad, Douane en het LIV (Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit).

Een 34-jarige man uit Beverwijk en een 30-jarige man uit Zaandam zijn bij de actie aangehouden. De 34-jarige verdachte werd in 2014 veroordeeld wegens diefstal, heling en het omkatten van auto’s. Omdat er signalen waren dat er in het garagebedrijf opnieuw strafbare feiten werden gepleegd is besloten om een controle uit te voeren.

De twee mannen worden beide verdacht van witwassen. De Beverwijker wordt daarnaast ook verdacht van diefstal en/of heling. Er zijn zeker 16 auto’s in beslag genomen door de politie. Ook de woningen van de twee mannen zijn doorzocht. De garage is per direct voor minstens vier weken gesloten door de burgemeester van Zaanstad.