Baas motorclub No Surrender Henk Kuipers aangehouden door politie

De 53-jarige leider van motorclub No Surrender, Henk Kuipers, is vanochtend aangehouden door de politie. De motorclub baas wordt verdacht van mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met gewelden valsheid in geschrifte.

Het gaat om zaken tussen 2014 en nu waarbij minstens acht leden van de motorclub zouden zijn mishandeld, bestolen en afgeperst. Daarnaast verdenkt het OM Kuipers ervan dat hij zeker drie ondernemers heeft geprobeerd af te persen.

Naast Henk Kuipers heeft de politie ook een 59-jarige man uit Sneek aangehouden. Hij zou volgens justitie door Kuipers zijn ingezet bij het oplossen van zakelijke conflicten. Beide verdachten zitten vast en hun huizen en andere panden zijn doorzocht.

Politie en justitie zijn al enige tijd bezig met een onderzoek naar de motorclub. Begin dit jaar werd het clubhuis van No Surrender in Emmen gesloten en gesloopt omdat het illegaal gebouwd. Het OM heeft zijn pijlen gericht op meerdere motorclubs waaronder No Surrender. Mogelijk volgen er meer acties.