De Italiaanse maffiabaas Bernardo Provenzano alias ‘de Tractor’ die bekendstond als de ‘baas van alle bazen’ (Capo di tutti capi) is in de gevangenis overleden.

De maffiabaas werd in 2006 gearresteerd nadat hij 43 jaar lang voortvluchtig was. Bernardo Provenzano wordt gezien als de leider van de Siciliaanse maffia. Na de arrestatie van Salvatore ‘Toto’ Riina in 1993 nam hij alles over en stond vanaf toen bekend als ‘baas der bazen’.

Provenzano werd vooral bekend/berucht door de moorden die hij op jonge leeftijd uitvoerde als huurmoordenaar in Corleone. ‘De Tractor’ maaide al zijn vijanden zonder pardon neer. Voor verschillende moorden, waaronder die op twee rechters in de jaren ’90, kreeg de maffiabaas levenslang.

De laatste jaren bracht ‘de Tractor’ voornamelijk door op de ziekenhuisafdeling van de gevangenis. Hij leed aan verschillende ernstige ziektes maar mocht desondanks niet vrijkomen. De Italiaanse minister van Justitie, Andrea Orlando, hield vast aan het strenge gevangenisregime voor de maffiabaas.