Badr Hari per direct op vrije voeten

Badr Hari is vandaag per direct op vrije voeten gesteld. De rechtbank in Amsterdam heeft zijn voorlopige hechtenis opgeheven. Dit is overigens niet de eerste keer dat Badr wordt vrijgelaten. Hij heeft eerder al een verzoek gedaan die gehonoreerd werd, maar Badr schond zijn voorwaarden en moest weer terug de cel in.

Zijn advocaat Bénédicte Ficq had al een vermoeden dat het verzoek een goede kans zou maken aangezien het Openbaar Ministerie (OM) vandaag klaar zou zijn met het horen van getuigen. De rechtbank moet nog een paar getuigen horen, maar die zijn niet zo belangrijk dat Badr vast moet blijven.

De kickbokser zit al sinds eind juli vast op verdenking van een aantal geweldsmisdrijven, waaronder die van Koen Everink. In november werd Hari al vrijgelaten. Hij mocht zijn proces in vrijheid afwachten als hij geen contact zou hebben met getuigen en zich niet zou vertonen in een horecagelegenheid. Badr schond beide voorwaarden en mocht weer naar de gevangenis.

Badr heeft nu maar één voorwaarde en dat is om zich niet te vertonen in horecagelegenheden tussen 20.00 uur ’s avonds en 08.00 uur ’s morgens.