In Utrecht en Almere zijn afgelopen nacht pinautomaten in supermarkten opgeblazen. Bij één van de plofkraken was de explosie zo groot dat overal op straat bankbiljetten lagen.

De eerste plofkraak werd rond 01.00 uur gepleegd op een pinautomaat in een supermarkt aan het Ella Fitzgeraldplein in Utrecht. Drie mannen in een donkere auto hebben de pinautomaat opgeblazen en zijn gevlucht. Ondanks een zoektocht met een politiehelikopter zijn er geen verdachten aangetroffen. Op de Saffraanweg is wel de vermoedelijke vluchtauto gevonden.

Korte tijd later werd er weer een plofkraak gepleegd deze keer bij een supermarkt aan de Juan Grisstraat in Almere. Uit onderzoek is gebleken dat de daders de pinautomaat hebben opgeblazen en er vervolgens vandoor zijn gegaan. De straat lag bezaaid met geld na de plofkraak. Desondanks zegt de politie niet te weten of de daders iets buit hebben gemaakt. Daar kan je dus vrijwel zeker van zijn als er overal op straat geld ligt. In de omgeving is nog gezocht naar verdachten maar dit heeft uiteindelijk niets opgeleverd.