Verdachte opgepakt voor bedreiging postbezorger en schieten met vuurwapen uit raam woning

De politie in Beverwijk heeft woensdagavond een man aangehouden die verdacht wordt van een bedreiging van een postbezorger en schieten met een vuurwapen uit een raam.

Bij de politie kwam rond 15.45 uur melding binnen van een poging overval op een postbezorger. Toen de overval mislukt is de gewapende dader er snel vandoor gegaan. De politie werd gealarmeerd en heeft een zoekactie gedaan in de omgeving. Ondanks deinzet van meerdere agenten en een melding via Burgernet werd de verdachte niet meer aangetroffen.

Enige tijd later, ongeveer anderhalf uur, kwam bij de politie een melding binnen dat een man uit het raam van een pand aan het Kennemerhof geschoten zou hebben. Ook zou de man iemand in het pand hebben bedreigd. De politie is met spoed ter plaatse gegaan en heeft het pand direct hermetisch afgesloten.

Eén van de agenten betrad de kamer van de gewapende man en kon hem onder veel verzet aanhouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Beverwijk. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. In de woning werd een vuurwapen en munitie aangetroffen en in beslag genomen.