Gezochte patiënt psychiatrische kliniek Den Dolder op straat herkend en aangehouden

De gezochte psychiatrische patiënt Peter M. (43) is weer gevonden. De man is aangehouden nadat hij op straat werd herkend.

Rond 13.30 uur werd M., volgens de politie, herkend door publiek dat hem zagen lopen. De politie werd ingeschakeld die hem aanhield en vaststelde dat het inderdaad de betreffende gezochte man was. Hij wordt op korte termijn overgebracht naar de kliniek in Den Dolder waar hij op de psychiatrische afdeling verbleef.

De man zat in de kliniek na een veroordeling voor een mishandeling en een valse bommelding. De man was op grond van artikel 37 van het wetboek van strafrecht voor de periode van een jaar in een kliniek in Den Dolder geplaatst. Op zaterdag 1 september startte een onderzoek door politie naar zijn mogelijke verblijfplaats toen bleek dat hij niet was teruggekeerd van verlof.

Omdat de gezochte patiënt ondanks acties van de politie niet werd gevonden, is gisteren besloten om zijn foto openbaar te maken. Dit heeft nu uiteindelijk geleid tot herkenning en de aanhouding.