Beelden liquidatie Stanley ‘de Ouwe’ Hillis in Opsporing Verzocht

De politie is kennelijk nog druk bezig met de onderzoek naar de liquidatie van ABC’er, Stanley ‘de Ouwe’ Hillis. Dinsdag wordt in Opsporing Verzocht voor het eerst beelden getoond van de aanslag op Hillis.

Ook heeft de politie meer informatie over de vluchtauto van de dader(s) en vraagt de politie aandacht aan het publiek over een aantal opvallende gebeurtenissen voorafgaand aan de liquidatie. Welke dat zijn is niet bekend.

Hillis een bekende figuur uit de Amsterdamse onderwereld en werd op 21 februari 2011 geliquideerd in de Fizeaustraat in Amsterdam. Stanley had die maandag een afspraak en kwam rond 11:50 aan in de Fizeaustraat aan in zijn rode Mitsubishi Pajero.

 

Kort na aankomst wordt ‘de Ouwe’ onder vuur genomen door één persoon met een automatisch vuurwapen die kort daarna vluchtte in een antracietgrijze Volkswagen Transporter. Hij reed via de Hugo de Vrieslaan naar de Sparklerweg.

Kort na de liquidatie werd bekend dat er vanuit een helikopter van het KLPD beelden zijn gemaakt van de moord. De helikopter was in de lucht op verzoek van de NR die wisten van de afspraak die ‘de Ouwe’ had met Donald G.

Hoe de helikopter de vluchtauto is kwijtgeraakt blijft een groot raadsel.