Politie Rotterdam-Rijnmond pakt verdachten witwassen

Politie Rotterdam-Rijnmond heeft op 6 december bij een gerichte actie tegen witwassen op de West-Kruiskade en ‘s-Gravendijksewal twee auto’s en geld in beslag genomen.

Verschillende voertuigen zijn gecontroleerd rondom de ‘s-Gravendijksewal en West-Kruiskade.

Een 30-jarige Rotterdammer reed rond in een auto met een nieuwwaarde van 120.000 euro. Hoewel de auto nog maar de helft waard is vanwege afschrijving, stond het nog steeds niet in verhouding tot de opgegeven inkomen van de eigenaar van de auto, een oom van de bestuurder. Het viel de agenten ook op dat de man zeer dure merkkleding aan had en bij verdere controle bleek hij ook nog 790 euro aan contanten bij zich te hebben. In de kofferbak werd nog eens 2000 euro aangetroffen. De man verklaarde geen inkomen te hebben. En de auto en het geld zijn in beslag genomen.

Een 33-jarige bestuurder van een Audi A3 werd ook gecontroleerd en hij bleek 18.950 euro aan contanten bij zich te hebben. Het geld en de auto zijn in beslag genomen en de verdachte is aangehouden op verdenking van witwassen.

Bij een 30-jarige man uit ‘Spanje’ (officieel ingeschreven in Spanje) werd bij fouillering 5200 euro aan contanten gevonden in een boterhamzak. Ook dit geld is in beslag genomen.

Binnenkort een Audi A3 en een auto met een nieuwwaarde van 120.000 euro te koop op ‘Domeinen Roerende Zaken’. Dus als je wat extra ‘zwart’ geld heb…………..bieden maar.