Beelden zelfmoordpoging steenrijke zakenman Jeffrey Epstein per ongeluk gewist

De bewakingsbeelden van de eerste zelfmoordpoging van steenrijke Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein, blijken ‘per ongeluk’ te zijn gewist.

De zakenman werd vastgezet op verdenking van het misbruiken van tientallen minderjarige meisjes. Hiervoor zou hij zelfs een eigen eiland hebben gehad. In augustus van 2019 kwam Epstein om het leven door naar verluidt zelfmoord.

Eerder in juli probeerde de zakenman al een einde te maken aan zijn leven. In een andere rechtszaak werden de beelden van de eerste poging opgevraagd, waarna bleek dat die zijn verdwenen. De gevangenis meldt dat de beelden per ongeluk zouden zijn gewist.

De dood van de steenrijke Epstein heeft geleid tot de wildste complottheorieën. Het verdwijnen van de beelden van zijn eerste poging zelfmoord zullen de theorieën alleen nog meer voeden. Veel mensen denken dat de zakenman is vermoord voor hij verklaringen kon gaan afleggen.

Twee cipiers die op Epstein moesten letten zijn later aangehouden. De twee worden verdacht van onder meer nalatigheid. Het onderzoek is in volle gang.