© crime-nieuws.nl

Beheerder ‘Narcos’ opgepakt en veel geld in beslag na overname groep Telegram voor bestellingen drugs

Een groep op Telegram waar drugs verhandeld werden in de Achterhoek is overgenomen door de politie. Bij de actie is onder meer veel geld in beslag genomen.

De politie van het district Noord- en Oost-Gelderland heeft deze week ingegrepen in een Telegramgroep genaamd “Handelachterhoek”, waar drugs, illegaal vuurwerk, sigaretten en medicijnen werden verhandeld. Dit is de eerste keer dat een Telegramgroep die drugs verhandelt volledig van de beheerder is overgenomen.

De beheerder van de groep die zichzelf Narcos noemde is aangehouden op verdenking van drugshandel en het faciliteren van de handel in drugs. De politie heeft de (persoons)gegevens veiliggesteld die in de groep rondgingen en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Het onderzoek kwam tot stand door een samenwerking tussen verschillende politieteams en het Openbaar Ministerie. De politie heeft een bericht in de groep geplaatst om de handel te verstoren en de groep vervolgens verwijderd.

“Deze groep is overgenomen door de politie. Alle data uit deze groep is bewaard. De beheerder van deze Telegramgroep zit op dit moment vast en wordt verhoord. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het is verboden om te handelen in drugs.  De maatschappelijke gevolgen van drugsgebruik zijn groot; drugs zijn verslavend, slecht voor je gezondheid en zorgen vaak voor financiële problemen. Ook zorgt de handel voor overlast en gaat het vaak samen met geweld. Wij nemen dit daarom zeer serieus. Op de handel in drugs staat een straf tot 8 jaar. Daarnaast deelt de politie informatie met andere overheidspartijen, zoals bijvoorbeeld de gemeente, de belastingdienst en het UWV. Wanneer drugs worden aangetroffen in een woning, kan de gemeente optreden en besluiten om de woning te sluiten. Ook kan de handel in drugs betekenen dat je je uitkering en/of toeslagen van de belastingdienst kwijtraakt. Stop met deze activiteiten! Je bent gewaarschuwd. Heb je hulp nodig of wil je anoniem chatten over je drugsgebruik? Ga dan naar www.iriszorg.nl”